|
|
Autor |
Wiadomość |
Bezi
Początkujący
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/6
|
Wysłany:
Pon 15:25, 11 Gru 2006 |
|
mam pytanko "trochę" nie na temat. Chciałbym umieścić screeny z moim bohaterem ale nie wiem jak to zrobic. Bede bardzo wdzięczny jak ktoś napisze jak zrobić screen.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
cumeel
Moderator
Ostrzeżeń: 0/6
|
Wysłany:
Pon 16:43, 11 Gru 2006 |
|
Siema
Screeny w grze robisz PrintScrn (potem trzeba wkleić do programu raficznego i zapisać) lub przez skrót klawiszowy (domyślnie ustawiony) Ctrl+F11 (...\folder z grą\Run\capture)
Aby umieścić screena na forum musisz załadować ten pliki do sieci np przez [link widoczny dla zalogowanych] wybierasz dany plik, a potem upload. Następnie na forum przez znacznik img przy pisaniu postów i już zamieszczone. Jeśli są to większe obrazki to skorzystaj z miniatur. Na forum zamieszcza się to jako link do obrazka, którego treścią jest miniaturka
{url=adres obrazka}{img}adres miniaturki{/img}{/url}
Adres miniaturki znajdujesz przez kliknięcie prawym przyciskiem na miniaturkę, która pokazuje się po załadowaniu pliku.
Zamiast nawiasów klamrowych umieszcza się kwadratowe, chciałem, żeby było widać jak ma to być wpisane.
|
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany:
Pon 17:02, 11 Gru 2006 |
|
takie rzeczy zalatwia sie na prv... a nie tutaj (jeszcze na dodatek nie ten dział)... przenosze dzial do Hyde Park...
|
|
|
|
|
Pacojana
Moderator
|
Wysłany:
Pon 19:20, 11 Gru 2006 |
|
Możesz też zrobic screena klikając ctrl+F11 jeśli nie działa to zobacz w ustawieniach. Temat zamykam i do śmietnika.
|
|
|
|
|
cumeel
Moderator
|
Wysłany:
Pon 22:15, 11 Gru 2006 |
|
Bezi tego posta umieścił w temacie w ogóle do tego nie pasującym (Działy/Memoriał) więc podzieliłem temat i umieściłem, go tam, gdzie uważałem, że pasuje najlepiej. Bo w tym dziale są takie tematy jak: Zanim założysz nowy temat, FAQ, Regulamin, więc to chyba najlepszydział. Uznałem to za ważne tym bardziej, dlatego że nie było to nigdzie umieszczone na forum, a nie wszyscy muszą wiedzieć jak to się robi. Ale skoro już go zamknęliście...
Następnym razem napiszę odpowiednią adnotację od razu.
|
|
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo